Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zondag 4 februari 2024

52.440 Bu-jo februari

Ik heb lang getwijfeld of ik dit thema zou gebruiken voor mijn bu-jo. Ik heb al eerder gedichten als thema gebruikt, maar dit gedicht is, in mijn ogen, een gedicht waar je zorgvuldig mee om moet gaan. Uiteindelijk heb ik besloten om het wel te gebruiken, ik weet van mijzelf dat ik de waarde van dit gedicht besef, zeker na het lopen van de Vierdaagse van de IJzer in 2011. Het gaat om het gedicht "In Flanders Fields". Er is veel informatie te vinden over dit gedicht en de omstandigheden, onder andere hier en hier.





Om het gedicht eer aan te doen, hield ik de uitvoering zo eenvoudig mogelijk, ik tekende de Poppies op alle bladzijden.





Normaal gesproken denk ik er niet zo heel veel bij na, als ik mijn bo-jo maak, maar nu vond ik het moeilijk om te bedenken wat ik zou doen met de mood tracker, zeker in de huidige tijd, waarin oorlog op grote en kleine schaal, (helaas) weer een grote rol speelt. Uiteindelijk koos ik voor de Poppies in de knop.


Laten we hopen dat al die knoppen mogen uitgroeien tot iets moois........

Geen opmerkingen: