Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zaterdag 18 november 2017

Het is weer fijn langs de lijn....

Dochterlief is dit seizoen toch weer actief hockey gaan spelen en dat betekent dus dat er sinds september weer aardig gepuzzeld moet worden op de zaterdag. Zeker omdat Manlief ook weer een actieve rol speelt op het voetbalveld, hij is coach bij de Wandelkerel. En vandaag was de dag, want ondanks het feit dat beide schatjes een uitwedstrijd speelden, was het mogelijk om beide wedstrijden te bezoeken.

We begonnen vanmorgen om half 11 bij de Wandelkerel, een compleet familie-uitje met Dochterlief, Manlief en mijzelf langs de lijn. En na een 1-1 ruststand wisten de mannen en die ene dame de winst binnen te slepen, het werd 1-4.
Eenmaal thuis had Dochterlief een uurtje tijd voor ze werd opgehaald en drie kwartier daarna stapten Manlief, de Wandelkerel en ik ook in de auto voor ritje richting hockeyveld.

Hoewel de dames van het team van Dochterlief zwaar de overhand hadden, was de ruststand 0-0. De bal wilde maar niet in het doel. Sterker nog, de enige echt grote kans was voor de tegenstander. Net na rust werd de ban gebroken, 0-1. Dochterlief stond te blauwbekken in het doel, ze had niets te doen, maar de wedstrijd bleef spannend door het gebrek aan doelpunten. Groot was dan ook de opluchting toen het 0-2 werd. En dat bleef het gelukkig. Vandaag 6 punten in huize Wandelen en meer....
Na deze twee wedstrijden hadden we allemaal even tijd nodig om weer echt warm te worden, maar dat hadden we er graag voor over. Zeker toen bleek dat het team van de Wandelkerel drie plaatsen was gestegen door deze overwinning. En het team van Dochterlief heeft door deze overwinning de koppositie overgenomen. Zulke sportdagen hebben we graag!!!

Geen opmerkingen: