Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

zondag 12 november 2017

52.218 Jurken

In maart van dit jaar schreef ik over mijn knie en de stappen die ik zou moeten zetten om die knie nog heel veel wandelkilometers te laten maken. Ondertussen kan ik vol trots zeggen dat ik 12 kilo lichter ben. Volgens die berekening die ik van de orthopeed kreeg, betekent dit dat de druk op mijn knie met 360.000 kilo per dag is afgenomen. Dat vindt mijn knie natuurlijk heel fijn, maar dat genot geldt niet alleen voor mijn knie.

Ook mijn kleding zit steeds ruimer en ik kan ondertussen met 2 maten minder toe. Ik heb een grote opruiming gehouden in mijn kast, zodat er ruimte is voor nieuwe kleding. En omdat ik de smaak weer te pakken heb, maakte ik zelf 2 nieuwe jurken.

De eerste komt uit de bijlage van de Knipmode 17-10. Ik paste het patroon een beetje aan, want er zit nog altijd maatverschil tussen mijn boven- en onderlichaam. De stof kocht ik op het stoffenspektakel in Zwolle en omdat deze jurk bedoeld was als proefmodel, koos ik voor een niet te dure tricot. Gelukkig is het proefmodel goed geslaagd, ondanks het feit dat ik het naaien van het bovenlijf een drama vind. Ik vond er een leuke panty bij, maar ik heb de jurk nog niet gedragen.


Dat komt onder andere door de stof en het patroon die ik op de Kreadoe vond. Het patroon van de jurk was ik al vaker tegengekomen op het worldwideweb, maar ik twijfelde elke keer of ik hem wel zou aanschaffen. Die twijfel verdween toen ik de stand van de leuke tricot stofjes bezocht op de Kreadoe, waar de dames rondliepen in overslagjurk Louise. Ik kocht dus zowel stof als het patroon. Ook hier moest ik het patroon wat aanpassen aan mijn eigen maten. Ik twijfelde of ik ook nu weer een proefmodel zou maken, maar met behulp van het patroon en bovenstaande jurk als referentie, durfde ik het aan om direct een jurk te maken van de "goede" stof.

En dat lukte!!!!


En met de juiste panty ziet dat er als volgt uit:


Ik ben een heerlijke jurk rijker. En het is vast niet de laatste jurk die ik maak volgens dit model.