Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

vrijdag 27 januari 2023

Gekkenhuis......

Mijn goede voornemen voor dit schooljaar was om minder te werken op vrijdag en in het weekend. Ik ben tenslotte vier dagen in dienst bij mijn werkgever, van maandag tot donderdag. Natuurlijk kan het soms niet anders als ik te maken heb met piekbelasting, als er nakijkwerk is van toetsweken, schoolexamens en het centraal examen, maar de weegschaal moest dit jaar gaan doorslaan naar bijna niet werken buiten mijn werkdagen in plaats van bijna altijd werken buiten mijn werkdagen.

Nu is het zo dat dit werken buiten mijn werkdagen grotendeels aan mijzelf ligt, ik wil het gewoon goed doen voor mijn leerlingen, maar dit goed doen moet natuurlijk niet ten koste gaan van mijzelf en mijn dierbaren. Dus vandaar dat goede voornemen, dat ik ook gedeeld heb met het thuisfront en mijn leidinggevende. Tot zover ging het goed.

Er ging nog meer goed, want dit schooljaar geef ik minder uren les, omdat ik een coördinatiefunctie heb gekregen, ik ben, samen met een po-collega, verantwoordelijk voor de Tienerschool die sinds dit schooljaar deel uitmaakt van onze organisatie. 
 
Maar juist bij die Tienerschool ging het ook mis. Het samenvoegen van twee organisaties en het opzetten van een nieuwe onderwijsvorm kost veel meer tijd dan we hadden verwacht en nog veel meer tijd dan dat ik daarvoor heb gekregen. En dat betekent dat ik op mijn werkdagen niet toekom aan het voorbereiden van mijn reguliere lessen en dus, je raadt het al, dat ik alsnog op vrijdagen en in het weekend aan het werk ben.... Weg goede voornemen!

Gelukkig is er zicht op een (tijdelijke) oplossing. Nou ja, gelukkig voor mij. Er is een collega uitgevallen en in de vervanging van die collega is er ruimte om ook een deel van mijn lesuren te vervangen. Dus na de voorjaarsvakantie geef ik, in ieder geval tot de meivakantie, minder lesuren, heb ik één klas minder. En een klas minder betekent ook minder lesvoorbereiding en minder nakijkwerk. Er komt dus niet alleen tijd vrij van de lessen die verdwijnen, maar ook tijd buiten die lessen om. Hopelijk levert dat zoveel tijd op dat ik, buiten eventuele piekbelasting om, niet meer hoef te werken op vrijdagen en in het weekend. En mocht deze situatie na de meivakantie weer wijzigen omdat mijn collega weer in staat is om aan het werk te gaan, dan ben ik mijn examenklassen kwijt en dat scheelt ook weer een flink aantal lesuren in de week.

Dus mocht je de laatste tijd gedacht hebben, die Louise is niet echt actief op haar blog, dan weet je nu waar het door komt. En natuurlijk ga ik mijn best doen om ook de achterstand zo snel mogelijk bij te werken.....


Geen opmerkingen: