Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

vrijdag 10 april 2020

Corona-quarantaine, deel 4

En zo zijn we alweer een week verder. Een week waarin we voornamelijk thuis zaten en daar ons best deden om te werken en te leren.

Dochterlief had deze week studieverlof. Dat betekende geen verplichte lessen, maar zelf voorbereiden op de dingen die nog gaan komen. Voor een aantal vakken is ze klaar, voor andere vakken moet ze nog "toetsen" maken om het SchoolExamen te vervolmaken. Er staat nog een mondeling Engels op het programma, die digitaal wordt afgenomen en er wachten haar nog vervangende opdrachten m.b.t. het laatste SchoolExamen. Haar school heeft ervoor gekozen om de leerlingen niet op school te laten komen. Door de slaag-zak-regeling die deze week werd gepubliceerd zijn er een paar dingen niet helemaal zeker meer. Maar ze pakte dit allemaal goed op en ze was serieus bezig met de schoolzaken die 100% zeker zijn.

De Wandelkerel had deze week ook een aantal online lessen. Dat deed hem goed. Contact met docenten en met klasgenoten was wat hij even nodig had. Daarnaast heeft hij contact gehad met zijn stagebedrijf, daar kwam helaas wat minder positief nieuws vandaan, voorlopig mogen er geen stagiaires komen. Toch heeft hij met zijn stagebegeleider afgesproken dat hij straks verdergaat met de voorbereidingen van de opdrachten die bij zijn stage horen. Mocht hij weer welkom zijn, dan kan hij dan ook direct aan de slag. Daarnaast gaat zijn opleiding kijken of het mogelijk is om in tweetallen praktijkexamens af te nemen. Op zich is hij daar wel blij mee, het geeft iets te doen.

Zelf ging ik op dezelfde voet door. Enkele online lessen en veel via de mail. En dat is elke keer toch drukker dan ik denk. Ik heb nog nakijkwerk liggen, maar ik kom er niet aan toe. Van de week blok ik mijn mail een paar uur en dan ga ik vol voor het nakijken.

Ondertussen was het woord van deze week toch wel BUITEN. Zoveel als we konden, zochten we de tuin op. In deze tijd zijn we extra dankbaar voor de ruime tuin die we hebben. En hoe dat er dan uitzag? Nou zo:










En dan maakten Manlief en ik af en toe nog een rondje op de fiets, om ook het lijf een beetje in vorm te houden. Nou ja, ik dan..... Manlief traint alleen zijn duim als wij gaan fietsen, hij neemt tenslotte dan de scootmobiel, maar genieten blijft het.

En zo kwamen we deze week weer door. Vandaag was een relaxdag, lezen, gamen, kletsen en Dochterlief schilderde. En daar sluit ik mee af.




Fijn paasweekeinde allemaal en blijf gezond!!!!

Geen opmerkingen: