Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

donderdag 26 juni 2014

Ik doe het nog.....

De afgelopen periode was druk, druk, drukker, nog drukker, enzovoort. En dat zowel privé als zakelijk.

Privé omdat Manlief zijn tweede deel van de prednison-stootkuur kreeg. Deze keer in dagopname, gelukkig, maar dat betekende wel dat we weer diverse taxichauffeurs moesten regelen, dat er noodvoorzieningen moesten zijn voor Dochterlief voor de lunch, dat er een boodschappenbriefje met wat geld klaar lag, zodat de Wandelkerel boodschappen moest doen en daarnaast hadden de schatjes nog diverse toetsen waar ze hulp bij wilden.
Daarnaast had Dochterlief het Pinksterweekend een astma-aanval, bleef de Wandelkerel maar niesen als gevolg van hooikoorts, stond de Avond-4Daagse op het programma, als training voor Nijmegen, moest Dochterlief oefenen voor haar A-examen trompet en gingen verder alle "gewone" dingen ook gewoon door....

En wat was ik blij dat ik mijn eigen examens had nagekeken, maar helaas volgt dan ook nog de tweede correctie. Oftewel de examens van een andere school nog eens bekijken. Helaas kreeg ik dit jaar behoorlijk wat meer examens dan ik zelf had en zat er ook nog behoorlijk wat werk in. dat verschilt per jaar en dit jaar had ik gewoon pech. En omdat de examens de hoogste prioriteit hebben, blijft het reguliere nakijkwerk liggen. En die moeten dan weer nagekeken worden, zodra de examesn de deur uit zijn. Nou ja, tot de herkansingen dan..... Gelukkig zijn de leerlingen die de herkansing Nederlands hebben gedaan bij mij alsnog geslaagd. Dat is iets om erg blij mee te zijn.
En dan zijn er nog overgangsperikelen. Leerlingen die er hard aan moeten trekken om nog over te gaan. Leerlingen die denken dat ze het echt niet gaan halen, terwijl de resultaten prima zijn. Leerlingen die denken dat ze het makkelijk halen, terwijl ze nog echt even hun best moeten doen en ouders die willen weten hoe hun kind er voor staat en wat zijn of haar kansen zijn.

En dus was ik blij als ik 's avonds in bed lag en als ik 's ochtends weer op tijd op mijn werk was. En de schaarse vrije tijd ie ik had besteedde ik aan haken aan de CAL, het lezen van boeken en tijdschriften en een aantal andere 52-projecten. En dus verwaarloosde ik mijn blog enigszins.

Maar nu is de ergste drukte voorbij en is het bijna vakantie en er staat de komende tijd meer dan genoeg op de planning dat het vermelden hier waard is. Dus de kans is groot dat ik de komende tijd weer een stuk regelmatiger hier iets te vertellen heb.

Dus tot snel!!!!

Geen opmerkingen: