Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

woensdag 9 juli 2014

Alle kilometers....

Van eind mei tot eind juni heb ik bijna niet geblogd. Niet omdat er niets gebeurde hier, maar omdat ik de tijd en energie daar niet voor kon vinden. Daarom nu een overzicht van de kilometers die we hebben gewandeld.

Op 25 mei hebben Mams en ik de laatste dag van de Drents-FrieseWold4Daagse vanuit Diever gewandeld. Dat moesten we rap doen, want de Wandelkerel en Dochterlief hadden studieweekend van de muziek en we werden op tijd verwacht bij het afsluitende concert.


Op 29 mei, Hemelvaartsdag, was het tijd voor het traditionele Wandelfestijn Sint Christoffel in Steenwijkerwold. En die liepen we met zijn drieën.



Op 1 juni voegden we een nieuwe tocht toe aan onze ervaringen. het was de bedoeling om in Veenhuizen bij de Landloperstocht 40 km weg te stampen, maar we werden zo afgeleid door alle bezienswaardigheden op de route (die bestond uit 4 routes van 10 km) dat we het bij 30 km lieten, zodat we nog voldoende tijd hadden om rond te kijken bij Maallust (bierbrouwerij), Puur en Eerlijk (kaasmakerij) en Tooi en Opsmuk (hebbedingen). Ik denk zomaar dat deze tocht tot onze tradities kan gaan behoren....







En we maakten er een 5Daagse van, want aansluitend liepen we de Avond4Daagse in Steenwijk. De eerste 2 avonden met prachtig weer.






De derde avond kregen we een wolkbreuk te verwerken. We zagen de bui ineens aankomen boven een verderop gelegen viaduct, maar voor we zelfs maar de poncho's hadden kunnen pakken waren we doorweekt en stonden onze schoenen vol water. Dit water in onze schoenen was afkomstig van het regenwater dat langs onze benen naar beneden liep.



En de laatste avond hebben we tot 500 meter voor de finish volledig in de regen gelopen. Dat leverde hier in huize Wandelen en meer vier paar natte wandelschoenen op. Voor de Wandelkerel en mij ieder twee paar. Maar ondanks de regen hebben we zonder problemen de kilometers gelopen.




Omdat we toch nog een keer een lange afstand wilden lopen, lieten we ons op 14 juni door paps afzetten in Appelscha, om van daaruit naar huis te wandelen. Via fietsknooppunten had ik een route uitgezet die bijna 40 km zou bedragen. Jammer genoeg had de Wandelkerel de vrijdag voor deze tocht tijdens de gymles een trap op zijn enkel gehad. Daarom moesten we hem na 15 km op laten halen door Paps, zijn enkel had rust nodig. De Wandelkerel baalde verschrikkelijk, maar nam het verstandigste besluit. STOPPEN!!! Mams en ik vervolgden de tocht met ons tweeën.





Wandelmams vertrok nog naar Alkmaar, om daar de 4daagse te lopen en de Wandelkerel en ik liepen nog een rondje Giethoorn op 27 juni. Mams ligt dus wat kilometers op ons voor, maar samen zijn we sterk. Op naar Nijmegen!!!



En als ik nu alle tochten van 2014 tot nu toe optel, dan kom ik op zo'n 495 km. En dat valt mij enorm mee. Zeker gezien het feit dat ik anderhalve maand niet heb kunnen wandelen in verband met een verschoven een SI-gewricht. Zal het ook dit jaar weer gaan lukken in Nijmegen????

Geen opmerkingen: