Naar Purper:


JE MOET ZEILEN OP DE WIND VAN VANDAAG. DE WIND VAN GISTEREN HELPT JE NIET VOORUIT, DE WIND VAN MORGEN BLIJFT MISSCHIEN WEL UIT! tekst en uitvoering: PURPER

Ik hou van motto's, hoewel ik niet iemand ben die ze zelf verzint. Liever zoek ik naar bestaande motto's die aansluiten bij mijn (manier van) leven. De tekst van Purper is al sinds jaren mijn handelsmerk, maar sinds ons bezoek aan de musical "Soldaat van Oranje" is daar een tweede motto aan toegevoegd: Morgen is Vandaag! Eigenlijk zeggen beide motto's hetzelfde. Geniet nu, leef nu, doe nu!!! En dat blijf ik proberen!!!!!

donderdag 15 december 2016

Brusjesliefde

Onze schatjes kunnen over het algemeen erg goed met elkaar overweg. Natuurlijk is er wel eens wat, maar meestal zijn ze goede maatjes en vaak als ze samen boven zitten, horen we ze kletsen en lachen. Ook zijn ze heel goed in samen een plan smeden om iets voor elkaar te krijgen. (Wat ook vaak lukt...)

Er is echter één groot verschil. De Wandelkerel raakt bijna de 1.90 meter aan, terwijl Dochterlief net boven de 1.65 meter uitkomt. Er zit dus ruim 20 centimeter tussen. Naast zijn lengte heeft de Wandelkerel ook al een behoorlijke spiermassa ontwikkeld. Conclusie: Als het op lichamelijke arbeid aankomt is de Wandelkerel zijn zusje veruit de baas.

Toch laat Dochterlief zich af en toe dat verleiden tot een stoeipartij. Maar dan moet wel de uitgangssituatie in haar voordeel zijn. Helaas voor haar kan ze ook vanuit een voordelige uitgangssituatie niet meer winnen. Ze stortte zich vanaf de bank op haar broer, die om onduidelijke redenen op de grond lag, maar nog voor ze adem kon halen waren de rollen omgedraaid.


En toen sprak ze de legendarische woorden: "Ik ben niet zo goed in winnen, geloof ik." En daar konden wij niets tegenin brengen.

Geen opmerkingen: